In the Pub

2007.08.01. 20:35

A "nyitok a vilagra" gondolatkorbe zarkozva kertem ki a jol megerdemelt Guinessemet a Tudor's Rose nevu helyen. Igaz, elotte tolem kertek egy ID-t, hogy vagyok e mar 18.

A kis szocialis kozpont megbujik a Victorianus hazak kozt, es kerlelhetetlenul becsalogatja az arra jarot. Julius elsejetol nem lehet a pubokban sem cigizni, igy nem nehez kiszurni oket, ugyanis rengeteg ember all mindegyik elott, hodolva sokat szidott szokasaiknak, a dohanyzasnak. Ferfiak-nok, idosebbek-fiatalabbak vegyesen egyutt kortyolgatjak a husito italt. Annak ellenere, hogy az angolt nagy soros nemzetnek ismerjuk, a folyekony kenyer egyaltalan nem olcso; egy pint (0,568 liter) Extra cold Guinessert, ami monduj az elit sorok koze tartozik ugyan, elkerhetnek tobb mint 3 (kb 1100 forint) fontot is. De a Fosters sem sokkal olcsobbak koze, (ez meg mindig jobb sornek szamit otthon, de itt ez a legalapabb a pubokban) 2.40ert megkaphatjuk a nap vegi jutalmunkat.

Ez a szocialis kozpontja az angol tarsadalomnak -ahogy ezt tanultuk. Es valoban vegre valami hasznossal is tomtek a fejunket. Miutan megkaptam a jeghideg soromet leultem egy asztalhoz es vartam mi tortenik. Remeltem oda ul mellem valami angol felig ittas foszer netan holgy, es majd megbeszeljuk a vilag dolgait.

Am ez a cigizos torveny, kettevalasztja a tarsasagot es szinte mindenki kinnt van. Annyira "megviselte" a tarsadalmat a tiltas hogy egy uj szo keletkezett; smirting. A flort es a smoke szavak szerencses egyuttalasabol keletkezett szo azt jelenti, hogy mikozben cigizel, flortolsz is. Julius elso napjaig szerintem ez a szo nem letezett, mindenki ezt csinalta, es csinalja otthon is, ez "termeszetes".

A korulottem levo ures szekek problemajan a szokasos delutani eso segit, a kinnt levo nepek egyszerre beozonlenek es a kis pub megtelik elettel. Korem 25-30 evesekbol allo tarsasag telepszik es ahogy az lenni szokott ( szokott... most vagyok masodjara ilyen helyen, de azer jol hangzik, nem?? :D ) elenk diskurgalasba kezdunk, hogy milyen rossz ez a cigi torveny. Egyebkent mar hulla reszegek voltak, nok-ferfiak vegyesen. Tanarok. Jo ezt latni, megnyugszom hogy ok is emberek valahol. Pentek este legalabbis, ahogy egyikuk elmondja; Pentek a kollegake, berugunk. Szombat a baratoke, berugunk. Vasarnap jozanodunk. Aztan megint munka van. Mas vilag ez itt, mint odahaza, a kollegaknak csak ilyenkor van lehetoseguk jobban megismerni egymast. Olvastam valahol, hogy Angliaban ha berugtok a kollegaddal, az meg nem jelenti azt hogy baratok is lettetek. A mellettem levo csavo akinek nevet nem tudom legyen mondjuk Mike erosen magyarazza June-nak, hogy a Ray az o tanitvanya volt regebben, nyomuljon csak ra, mindene megvan; kidolgozott teste, esze, es hatalmas farka, amitol lesz majd nem egy jo ejszakad! (meg hogy az angolok tartozkodok a szexszel kapcsolatban...) Ezt elmondja meg kb tizszer, de nem tortenik semmi. Meg tobben csatlakoznak hozzank, egyutt vigadunk mar. Viszont nincs szivem tobbet kolteni mara ezert varok hatha meghiv valaki valamire, am ez elmarad sajnos. Pedig szivesen maradtam volna meg. Igy gyorsan bucsut intek nekik es elhagyom a tett szinhelyet. Biztosan beterek majd 1-2 pubba kinntletem folyaman.

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr99130305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása