Deeper Nantes

2008.07.03. 14:14

Tavaly Nantes varosat valasztottak immar otodjere Franciaorszag legelhetobb varosanak. Mi a kutyaszarok varosanak cimevel ajandekoztuk meg. A jardak szukek teret engedve a termeszetes szelekcionak; A kover embereket elutik az autok es buszok, amik alig fel meterrel mennek el mellettunk; nyilvan ezert nincsenek nagyon "tulsulyban" az utcakon. Meg magyar szemmel is meredeken vezetnek, de valahogy elkerulik a baleseteket, pedig Olaszorszag messze van! Ha eppen nem az uthoz kozelebb eso reszt veszed igenybe A pontbol B-be valo eljutasodhoz akkor 2 dologra szamithatsz; Kutyaszarra es/vagy instant kordonra. Egyetlen szemelveny instant kordon a jardan. Amit, termeszetesen mar ketszer telibe is talaltam. 

Politika itt is van. Nantes-on es kornyeken 3 part osztozik es hogy bebizonyitsak, jobbak a masik kettonel, kulonfele kulturalis programokat szerveznek es szponzoralnak. Nem Turul-szobrokon meg tuntetesek kisajatitasan vitatkoznak. Eddig barmennyi franciaval is beszeltunk Sarkozy-t mindenki ellentmondasosnak tartja. Ellene van a bevandorlasnak es megis magyar felmenokkel rendelkezik, amire sometimes buszke sometimes nem. Tegnap Kolumbiaban kiszabaditottak Betancourt nevu francia-kolumbiai allampolgarsagu politikusnot, az osszes tv tele volt vele.

Gallfoldon ket Art Noveau (szecesszio) stilusu etterem van, ahol fenykepezni is lehet es gondolom mar kitalaltatok, hogy az egyik itt van. Klasszikusan a "ha egyszer sok penzem lesz beulok, basszameg" kategoriaba tartozik. Ez az a hely ahova azert jartak az emberek hogy "nezelodjenek es megnezetessenek" bar angolul jobban hangzik; "To seen and to be seen" Szamomra kicsit tuldiszitett inkabb egy apro, zajos, a szuk utcakban megbujo kavezoba ulnek be szivesebben.

Par szot arrol hogy megis mit csinalunk itt. Case-studykat. Igazi cegeknek, valos adatokkal. Az elso a nemet-francia Arte Tv kulturtvnek, amit senki sem nez, megis mindenki nagyra tart, a masodik meg a nemet Bundersarchive digitalizacios problemaja kore szervezodik. Szerencsere vannak preciz nemetek a csoportban akik vegzik a munka nagy reszet. :) A nagy szam miatt viszont nem kerulhettem el hogy ne en legyek az egyik prezentalo...

Valahogy a kulfoldon valo tartozkodasaim mindig tulelo-turaba csapnak at. Mar 1 hete nem alszom 5 oranal tobbet, hol buli, hol meg egyeb elfoglaltsag miatt. Spanyolhonnal ismet szorosabbra fuztem az amugy sem gyenge kotelekeimet. Hehe. A francia kaja szar. A bor annal jobb.

Szerző: Vic_

5 komment

Címkék: franciaorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr41551299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trencsényi beáta 2008.07.03. 19:06:48

A borokat én is kipróbálnám, ha ott lennék, látom most is jó társasággal vagy, bulizás révén. A tájat is fedezd fel, amit lehet. A munkát is csinálgasd, ahogy tőled telik. Okosodj, de egyél, nehogy soványan gyere haza. Írjál, pusza.

Kacca 2008.07.03. 21:29:30

Csőőőő!
Remélem minden oké! Több személyeset a blogba, kevesebb politikát!! Mivel úgyis kevesen olvassák, kérem fejtsd ki bővebben a spanyol kapcsolatot! :D

Kacca 2008.07.03. 21:30:56

Ja és látom szánalmasan kicsi sör adagokat porcióznak ki!! :) Gondolom azért, hogy inkább bort igyon a fondü mellé a francia!

Vic_ 2008.07.05. 15:15:44

Kacca; Tudom hogy nem dongetek nezoszamrekordokat, meg hogy ki kell szolgalni a kozonseget, de probalok feelinget is kozvetiteni. .) Ja, a sor kicsi, de 25cl*26 darab csak 10 euro.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2008.07.05. 18:51:51

Az instant kordon istant kordon porból készül és eső után bárhol előfordulhat hogy megjelenik egy két kordon. Láttat volna ma pestet...
süti beállítások módosítása