Isten hozta kilora, Nantes

2008.06.27. 17:29

Ha hajnali 3-kor kell ebrednie az embernek hajlamos olyan gondolatokra, mint "Bekaphatja a vilag, nem megyek sehova!", am ha tullep ezen es latja hogyan hajnalodik es ahogy Onagysaga a Nap atszurodik a reggeli harmaton, akkor mindjart vilagmegvalto gondolatai tamadnak.

Szerencses vagyok. Egy even belul harmadjara utazhatok kulhonba raadasul hosszabb idore es nem csak turistakent. Egy nyari egyetemen veszek reszt, ami valami nagyon modern izerol szol; Digitalis Multimedia. Ezuttal, nyajas Olvasom az Atlanti Ocean keleti partvidekere invitallak, a franciaorszagi Nantesba.

Baljos eloerzetem volt repules elott. Ami mint tudjuk nem tul egeszseges dolog. A baj meg is tortent. Olyannyira meglepet a teny, hogy kavet is felszolgalnak a gepen, (eloszor utaztam nem fapados jarattal) hogy mindjart le is ontottem a mellettem ulo not. Egyebkent is rossz szeriaban voltam aznap. A boarding roomban egy ember allt egy olyan helyen ahol nem szoktam meg, hogy ember alljon. A kezet nyujtotta mire en is, de igazabol az utlevelemet kerte.

Tobbfelekeppen is el lehet rontani egy szendvicset. Ezt a Malevnal is tudjak es rogton ket fajtaval igyekszik ezt izlelobimboink tudtara adni. Sajtos es sonkas kozul valaszthatunk, de az elobbi utan senkinek sem ajanlom az utobbit. Kulonben is a sonkastol fingani lehet ami 10000 meter magasan eleg frusztralo, mivel ablakot nyitni nem tanacsos. No de eltekintve a szendvics-sokktol a Ferihegy 2A check- in-je gyors, a security kapuk mukodnek, a boarding roomban olcso a pia, az utaskiserok mindig mosolyognak az arcunkba. Bele. Meg az aktualis magassagot, homersekletet, helyzetunket es hatralevo idot is nyomon kovethetjuk egy monitor segitsegevel.

A De Gaulle repter nagy. Ahogy az osszeg is amit elkernek a repteren, hogy eljussunk Parizs "Kobanyajara" busszal. 15 euro! Egy helyi M0-on kerultuk meg Parizs nagy reszet. A kulonbseg pusztan annyi a francia es a magyar korgyuru kozt, hogy elobbi megepult es jol is funkcional.

Egy kis varosnezesre is volt azert lehetoseg igy megfigyelhettem az utca emberet.  A francia nok szepek, divatosak es arad beloluk valami szexi intimitas. Egyszeruen oltozkodnek, azonban megis vonzoak maradnak.

Parizsban minden sarkon gyogyszertar van. De tenyleg. Egyszer be fogunk menni es korulnezunk, nen hiszem el, hogy csak gyogyszer kaphato. Helyi szokas hogy a kavezok elott asztalok vannak szekekkel es itt is helyet foglalhatunk. Az utca pedig maga a kirakat amit bamulunk. Illetve a formas noi testek. :) Azt hiszem legalabb szazszor voltam szerelmes abban a fel oraban amikor a 4 es fel euros (1000 ft) kavemat szurcsolgettem.

Na most semmilyen epeszu ember nem teszi be a jegyet egy olyan gepbe amire az van irva hogy compostator. De minthogy igy KELL ervenyesiteni a TGV vonatjegyet hat meg kellett tennunk. Olyan siman siklik ez a vonat a sineken, hogy meg a pisiles sem elvezet. Megnyomok egy gombot a WC-ben mire az egesz helyiseg feluvolt es meleg levego omlik be. Sliccvesztve menekulok ki.

A 400 km-t Parizsbol 2 ora alatt tesszuk meg es elcsigazva, faradtan erkezunk meg Nantes-ba, ahol Heidi, a perui felmenokkel rendelkezo gyonyoru francia holgy mar var minket. Nemsokara kapunk egy dossziet amin udvozolnek minket mindenfele nyelven koztuk magyarul is: (Welcome to the SWIM Seminar) Isten hozta kilora, Swim papnevelde. Hiaba itt sem beszelni magyar, de a gesztus kedves.

 

Szerző: Vic_

2 komment

Címkék: franciaorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr60542369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2008.06.28. 14:27:38

CSŐ

Ne parázz a repülőktől. Eddig még egy se maradt fent a levegőben. Azmeg hogyleöntöttél valakit kávéval az a te személyes kisugárzásodnak (vagy mi) köszönhető.

Trencsényi Beáta 2008.06.28. 16:00:04

Helló franciák gyönyöre!
Úgy látom, most is mint mindig jól indult az utad. zokásodhoz híven bemutatkoztál, de hát ez így van jól. Örülök, hogy szép helyen vagytok, és hogy jól érzed magad. Írjál, amennyit csak tudsz. Apád vett egy új nyomtatót, scenelest, hogy a szép fényképeket megörökítsük. Vigyázz magadra. Sok puszi anya, Franciául megtanulj!!
süti beállítások módosítása