Nantes nagyvonalakban

2008.07.01. 13:58

Barhova is mesz a vilagon, mindenhol hallani fogod, hogy "No, no mi nem franciak/hollandok/angolok vagyunk hanem valami reg elfeledett csoportja a tortenelemnek es hogy nagyon gazdag kulturank van, de aztan jottek a gonosz, csunya franciak/hollandok/angolok es jol elvettek az osi foldunket" Gondolom ha elmennenk San Marinoba ott is lenne legalabb ket torzs. Egyebkent eljen a Nyirsegi oskozosseg, amit eltulajdonitottak az osmagyarok! pfuj!

Itt sincs maskepp, Nantes es a regio a gall Britonnok terulete volt, de aztan nagyon hamar egybefonodott a tortenetuk a franciakkal. Tengerhez valo kozelsege miatt fontos kikoto volt de ahogy a hajok nagyobbak lettek ugy lett egyre kisebb jelentosege a tengereszetnek. (Odebb van a viz ugy 20 km-rrel) Ettol fuggetlenul a varos orzi az utazok multjat es az egyik teren a vilag kulonbozo reszeirol beszerzett homokbol allando kiallitas van. A gyarmatok idejet es jelenletet idezendo egy hatalmas vaselefant alldogal a lakhelyunkkel szemben ahova meg nem jutottunk el.

Tovabba nincs idonk mosni, takaritani, teregetni es megvaltani a vilagot. Valamint elindulni egyedul beulni egy francia kavezoba egy elkepzelt cigivel a kezben, beszivni a varos kozepkori levegojet, ures fejjel bamulni az embereket, hallgatni a beszeduket, gyonyorkodni az erzesben hogy valahol nyugatra innen ott morajlik az Ocean, Europa szele.

Mindenfelekepp ejtenem kell par szot a katedralisrol, amit 1437-tol 457 evig epitettek. Az idegenvezeto szerint az ilyeneket holmi 100 ev alatt be illik fejezni. Fel evezrednyi ido alatt minket meglatogattak mar a tatarok, torokok es a Habsburgok is es a katedralison is lathato a kulonbozo korok stilusa. Itt csak a penzzel volt gondjuk, meg nehany tuzzel. Akit jobban erdekel az epiteszet az klikkeljen IDE. Ottjartunkkor epp egy katolikus koncert zajlott mikozben en azon gondolkodtam hogyha a 21. szazad emberet igy lenyugozi es athatja, milyen hatassal lehetett ez a melyen vallasos kozepkori emberre?

 

Folytatas hamarosan de a konferencia is about to start. Hu ddde fontosnak hangzik, eh?

Szerző: Vic_

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr54547985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redmaster · http://redmatyi.blog.hu 2008.07.01. 20:37:49

Katolikus koncert? Ugye nem a Hit+1 Eric Cartman vezetésével?
süti beállítások módosítása