Indulás előtt

2007.07.08. 19:45

Na igen, már csak 2 nap és napfényesnek éppen nem nevezhető Anglia vár rám! Remélem munkával, mert csak 1 hétre elegendő anyagi "szupportot" viszek magammal, azt is egy alku eredményeképp; Fater, adj pénzt egy hétre+szállás (repjegyet én fizettem) és ha van munka, és gazdag leszek, (mert gazdag leszek, ehhez nem fér semmi kétség) akkor a hollandiai hosszú hétvégém, azaz, azt a szeptembertől karácsonyig tartó időszakot azt teljesen  magam állom.
Egyébként nem mondanám hogy  izgatott lettem volna az elmúlt időben. Csak ma mozdult meg bennem valami, mikor kinnt feküdtem sunny-sóstón (már gyúrok a Zangolra) és Karinthyt olvasgattam; De hisz' holnapután...!
Ja, egyébként azoknak akik nem tudnák, nemcsak Fehárváron van Sóstó (ahol is ipari parkként funkcionál) de itt is van Nyíregyházán, amit már Krúdy is megénekelt; (vagyis írt, de így jobban hangzott);


"No, ez a sóstói fürdő volt a nyíregyházi kneipisták központja. Idáig sétáltak reggelenként a doktor vezénylete alatt a nyugalmazott törvényszéki bírák és más penzionált emberek, akiknek tudvalevőleg legtöbb idejük van arra, hogy az egészségükre gondot fordítsanak. Visszavonult kereskedők, vagyonuk kamataiból éldegélő idősebb urak csatlakoztak a reggeli búcsújáráshoz. És a korán kelő környékbeli parasztok, vincellérek már lassan megszokták, hogy a nyíregyházi törvényszék elnökét és más előkelő úriembereket térdig felgyűrt nadrágban, mezítláb lássák mendegélni a harmatos fűben.

Ekkor következett el azonban az a híres "nyíregyházi reform", amelyről még manapság is beszélnek azok, akik a wörishofeni plébános gyógymódjának hódolnak.

- Minek a felesleges ruha az ember testén? - monda Ungerleider doktor. - A ruha csak elzárja előlünk a levegőt. Vessük le ruhánkat kúrázás közben.

Néhány öregúr, akiknek már minden nap drága volt élete meghosszabbításából, nyomban hallgatott a doktor tanácsára. Levetették ruháikat, amikor a sétát megkezdték és anyaszűz mezítelenül vonultak, végig a harmatos erdőn. Ugráltak, virgonckodtak, mint fiatal csikók, sőt felmásztak a fákra és ott tornáztak, kiáltoztak. Úgy éltek, mint az ősemberek.

A hatóságokhoz mind több panasz érkezett, hogy a hetivásárra igyekvő fehérnépek a sóstói erdőn mezítelen emberekkel találkoznak, sőt egyszer a haragos vincellérek furkósbotokkal támadtak neki a szenvedélyes kneipistáknak.

Mit tett erre a hatóság? Külön gyalogutakat jelölt ki, ahol a ruhában járó embereknek szabad a város felé közlekedni, magát a nagy erdőt pedig meghagyta Kneip páter követőinek, a mezíteleneknek."

Egy kis ízelítő ebből a világból és a nyíregyházi gondolkodásról, nem utolsósorban Krúdy nagyszerűségét dícsérendő, tehát ellenszemben. :D

Ha valami, akkor ez fog hiányozni. Mert hogy mit tud a az ember Angliáról? "Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins...LONDON!"   (Idézet a Blöff című filmből.)  És köd. Rengeteg köd. Autók a baloldalon. Vezető ülések meg a jobbon. És pubok. Ó igen, már látom is magam előtt, első este, mert este érkezünk meg, betérünk A Pubba (igen nagybetűvel) és bemondom. Gúd ívning szőr I'd like a pint'o bír. Erre az angol megfáradt emberek akik munka után betértek még 1 sörre (meg mégegyre) mind gondolják hogy még egy fakin' turiszt. Mire a csapos megkérdezi; Mégis milyen sört parancsolna az úr? Hát a legolcsóbbat természetesen. És ekkor újabb gondolat; Fakin túriszt, vidáót máni..

Most hogy ezeket leírtam már kezdek is izgulni. Tulajdonképpen először lépek ki az életbe, saját kereset (ha lesz) és abból éljé' meg te hülye csóró magyar! :D
Ja, és bár nem a reklám helye de úgyis az ÉN blogom ajánlok még egyet; olaszv.blog.hu. Itt a kis szösszeneteim vannak, és lesznek majd, akit érdekel olvassa el.

Szerző: Vic_

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr21114163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.B. :) 2007.07.08. 22:56:43

Ja az ido a SZARabbnal is SZARabb here in London since last Tuesday (when i arrived), ugyhogy ne felejtsetek el teli ruhat hozni.. de nekem is! :)

Kacca 2007.07.09. 02:44:50

Mostanában egy Red Hot Chili Peppers-ről szóló könyvet forgatok. Nagyon hangulatos, hosszú órákat töltök el azzal hogy a különböző fejezetek végén újra meghallgatom azokat az albumokat és megnézem azokat a klippeket amiket már korábban milliószor hallottam és láttam, de így az érzés teljesen más, tudva, hogy mi van mögötte. A Peppers történetében volt néhány negatív esemény. Mikor Hillel Slovak a gitáros herointúladagolásban meghalt, majd ennek hatására a dobos Jack Irons idegösszeroppanást kapott, az énekes Anthony Kiedis pedig egy mexikói halászfauba menekült bánatában, akkor az együttes nagyon nagy gödörbe került. Mivel az RHCP tagjai mind barátok voltak ezért fordulhatott elő, hogy egyikül elvesztése ilyen hatással volt rájuk.
Hasonlóképpen és is nehezen viselem, ha egy barátom elmegy egy időre és megfoszt a társaságától!!
Minden jót!!!
G

Vic_ 2007.07.09. 12:01:18

Ház ez most jól esett... :D
süti beállítások módosítása