De mihez is?

A hotelhez a varos szelen? Vagy a vilaghaborus szallohoz a belvarosban? Esetleg Tzummarum idilli tajahoz? Ami ugyan szep helyen terul el, de nem ezert jottem Erasmus diakkent Hollandiaba, hogy a tehenszagot szokjam. Vagy lassam ahogy a birkak hajnalban megvetoen, unottan, fuvet csocsalva, lesajnaloan vegignezik hogyan rohanok vegig a kemping teruleten, hogy elkapjam a buszt, ami bevisz a civilizacioba. A tzummarumi heteknek vege. Varosi sracok lettunk. Elmenybeszamolo.

Negyedjere koltuztunk 3 heten belul. Thank You Housing Office! Igazabol nem lett volna baj reszemrol ha kinnt maradunk, ha lett volna normalis tomegkozlekedes. Ha nem kellett volna aggodni hogy vajon meglesz e meg a biciklim, amit az allomason hagytam minden ejszakara. (varoson belul azzal kozlekedem) Ha, ha, ha... Egyik este bevallaltuk a lehetetlent, es igenis elmentunk szorakozni a VAROSBA, felvallalva a maratoni turat, ami egeszen az elso buszig, azaz fel hetig tart, plusz a menetido. Ujabb fel ora. Illetve meg a felismerese annak, hogy elfelejtettunk leszallni, jobbanmondva ataludtuk Tzummarum mind a harom megallojat (ertsd: egy ut, 200 meterenkent megallo, aztan falu vege). Szerencsere eszbekaptunk es Fortuna istenno is kivetelesen mellenk allt, jott A Busz visszafele.
Nagy esemeny lehet a busz a videken. Sok-sok apro falucska, megbujva Frizfold zold legeloiben, az Eszaki tenger deli partjan, nulla autoforgalom, a tehenek a tajkephez tartoznak. Kisertetkent vegigoson a videken, a szeleromuvek pedig csak forognak, nekik mindegy, talan az egyetlen zajforrasra is fittyet hanynak ezzel. A kilometerek fogynak a kerekei alatt, Leeuwarden tornyai pedig hol egyik, hol masik oldalon tunnek fel, annyira kanyargos utakon haladunk, de hatarozottan kozeledunk es lassan fel lehet keszulni lelekben a varosi levegore. Ami kifejezetten hasonlit a tehenszagra neha, ha egy bizonyos iranybol fuj a szel. :)
2 oraval lefekvesunk utan, pedig csorog a telefon, Housing Office, van szallas Leeuwardenben, azonnal pakoljuk ossze a dolgainkat es menjunk. Persze ok nem segitenek a csomagok szallitasaban, oldjuk meg. Rutinosak voltunk mar a HO-val szemben ezert bementunk csomagok nelkul es addig logtunk a nyakunkon amig valakivel kimentunk a cuccainkert. Snitt
A lakas. Ismerjuk az amerikai filmek gettoit, nem kell bemutatni. Fekak mindenutt, kis lepukkant hazak, panel epuletek. Pont ilyenbe csoppentunk. A lepcsohazban hugyszag terjeng, a lift telehanyva, szemet mindenutt, igenytelen szebb napokat latott niggerek. A lakas viszont meglepoen jo. Igaz rafert egy nagyobb takaritas, de a 4 szobajaval, nappilajaval, vecevel, zuhanyzoval elegedett vagyok. Persze amikor eloszor meglattuk, masnaposan, faradtan, koszosan, a latvany tobb volt mint sokkolo. Dehogy ciki... Ultra gaz!
Partizankodnunk kell. A korulmenyek aldozatai lettunk. Kulonben rendes, tisztesseges, becsuletes embernek tartjuk magunkat, de amikor elloptak Szilvi biciklijet, nem volt mas valasztasunk, hat lopnunk kellett magunknak egy ujat. Ez bevett szokas itt. Csak tavaly 1 millio ketkereku cserelt gazdat ily modon. Szoval egyik este buli utan kiszemeltunk egyet magunknak es felkaptuk a hatso kereket. Ezt azert kell, mert a legtobb biciklit csak a hatso kereken levo zar vedi meg az alkalmi tolvajoktol, mint peldaul mi. A zar pedig megakadalyozza a kereket a forgasban, surprise surprise. Szerencsere az utcak uresek voltak, de 1-2 jarokelo mindig volt. A biciklitaskat mint ismerteto jelet, pedig le kellett tepnuk, Mint kiehezett farkasok, ugy ugrottunk ra a zsakmanyra Petivel, par masodperces  am annal intenzivebb munka utan pedig mar keszen is voltunk. De pancserok voltunk, nem vettuk eszre, hogy a pedal hianyzott a jarmurol, igy a bicikliszerzest elnaponltuk.
Nem varatott magara azonban sokaig a dolog, par nap mulva megint "szetneztunk", a szitu ugyanaz, csak vasarnap este tele volt a varos emberrel, hogy miert, azt nem ertjuk. Igy termeszetesen nem akartuk vegigcipekedni az utat a gettoig, ezert Szilvi eloadta a buszsofornek a hattyuk tavat, hogy elhagyta a kulcsot a zarbol, es nagyon nehez esatobbi. Az utasok osszemosolyogtak, mindenki vagta a dolgot, a sofor is, de Szilvi kitarto volt es vegulis osszejott a dolog. A munka hatralevo, izomresze Petire es ram maradt, megszabaditani a dragasagot a lancaitol, vagyis a hatso kerekzartol. Nehany izzadtsagcsepp, ket kes, egy ora melo, es maris keszen voltunk. Asszimilalodni kell. Akar a gettoba is. :D

Szerző: Vic_

2 komment

Címkék: hollandia lájt

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr78169356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2007.09.18. 18:16:11

Elmetek külföldre lopni ti kis cigányok. Szépek vagytok. De legalább megmutattátok Hollandiának hogy veletek nem lehet packázni (na ezt a szót is most írtam le először). Biztos elvette az eszeteket a zöld fű (Tzummarumba). Aztmeg hogy segítettél leszsedni a lakatot az itt lebeg a lelki szemeim előtt a fél lábú félkezű fél szemű kalózzal együtt.
Ja a niggerek miatt meg mit sír a szád londonban is mellettük gettóskodtál.
Na béke

rákhegyiek 2007.09.19. 18:57:42

nem az evelin vagyunk hanem a többiek,de kidobta a címét a gép.szóval innen üzenjük,hgoy egy állat vagy!:)
süti beállítások módosítása