Brit burokrata utakon

2007.08.04. 11:19

Szoval az ugy volt hogy...

Hogy elhagytam mindenem. Szemelyazonossagom pusztan az utlevelemnek koszonhetem meg, ami szerencsesen a taskamban volt, nem a penztarcamban, amit ugye...
Minden ugy indult ahogy kellett; delutan hatkor felkeltem, mert megint ejszakaztam, megjegyeztem hogy ma nem esett es mindjart lemegy a nap... Megreggeliztem, kicsit szocializalodtam aztan elindultam munkaba, de meg elotte gondoltam netelek egyet. Felszallok a buszra, a kiborult kekszes csomagon es rengeteg szemeten azert meg mindig meglepodom. Leszallok a double dekkerrol, egyik zseb, masik zseb, oke, elkezdhetunk aggodni, taska egyszer, taska megegyszer, zsebek, taska, jajjj neeee..... Ott helyben osszeomlok ,ahol vagyok, elfekszem a forgalamas ter kozepen. Fel percig csak nezem a baranyfelhos kek eget. Odajonnek nehanyan segithetnek e... Miutan ujra boot-oltam az idegeimet felpattanok, probalom futva utolerni a buszt, de par meter utan rajovok ez felesleges. Szerencsere jon meg egy 5os, felpattanok ra, mondom a sofornok mi a helyezet, o  CB-zik az elotte levo  5osnek, nezze meg. Rendben, lecsekkolja majd a vegallomason, addig mi probaljuk meg utolerni, a vezeto ra is gyorsit. Csak sajnos sokan szallnak fel es le, nem erjuk utol. 15 percnyi idegeskedes utan vegre a vegallomason beerjuk. 2 sofor var ram, kerdezoskodnek, mondjak nezzem meg a masikat buszt is. Hogy melyiken hagytam, azt a kiborult kekszes csomagrol tudtam meg. Persze nem volt sehol. Kozben telefonalok a munkahelyre, bocs nem tudok menni, elhagytam mindenem, itt vagyok valahol a kulvarosban berlet, ID es penz nelkul. Marpedig bejosz dolgozni, ez nem tudok vagy nem tudok kerdese. Attol, hogy ne kuldjem el a lengyel supervisoromat mondjuk rogton Aushwitzba a kartyan levo egyenlegem nullazasa ment meg. Most mi legyen, se penz, se bankkartya, csak be kene menni dolgozni, mert a vegen meg azt is elvesztem, akkor meg mit csinalok huszadikaig, akkorra vettem meg ugyanis a repjegyet.

Mike, az egyik Mr Bus-Driver felajanlja hogy visszavisz Barkinga (ahonnan indultam) aztan majd talaljak ki valamit. Rendben elfogadom... Itt jott kapora hogy minden buszon 7-8 kamera van, mondom meg szeretnem nezni. Semmi akadaly, itt a telefonszam, hivd fel. (Masnap felhivtam, a felveteleket csak rendor nezheti meg) Barking, leszallas, irany a rendorseg. Az ajto nyitva, ellenben a belso uveges zarva. E mogott egy kis terem, irodaval, uvegfallal levalasztva, rendor telefonal, ram se nez. Kommunikacio szakos vagyok ugyan, de sehogy sem tudom tudtara adni mindenfele internacionalis jelekkel hogy be szeretnek menni. Kozben a hatso ajton kijon egy egyenruhas mondom neki be akarok menni. Varjam meg a kollegajat. Kollega meg mindig ram se hederit. Vegre leteszi a telefont beenged, raomlesztem a tortenetem hogy busz, meg bankkartya, meg munka. Felbeszakit, hogy lattam e hogy eppen telefonalt? (TE MEG LATTAD E HOGY UGY VERDESEK A KEZEMMEL MINTHA EL AKARNEK REPULNI, JELEZVE HOGY FIGYELJ MAR RAM HEE) Persze, lattam, elnezest, bocs, en hibam. Nagy kegyesen elovesz egy lapot, amin kipipalja hogy mit hagytam el, meg adatok stb... Ezzel vegeztem, gyerunk munkaba. A kapukon nem tudok azonban atjutni, mondom a szemelyzetnek a sztorit, hogy busz, meg bankkartya, meg munka... Nem engedhetnek be, sajnaljak, mert akkor ok is feltehetik a kerdest maguknak, hogy munka... Szerencsemre ott van a rendor a hatso ajtobol, eppen 2 csovest (ritka latvany itt a haljektalan, es mashogy is neznek ki mint otthon) igazoltatnak. 3-4 perc  es vegeznek, mondom a rendornek hogy nem csinalhatna e valamit. Persze semmi gond, szemelyzet, beszed, menjel. A kijaratnal meg mondjad majd azt hogy Officer Stow volt az Barkingbol aki beengedett. De a szemelyzetis inkabb elarulja a titkot; menjek ki a Tower Hill-i kijaratnal az nyitva van ilyenkor. Jo, beadom a trukkot, megerkezem munkaba, mar kozben hivtak mast estere, de akkor most mar maradjak... Jol van ok, de hasznalnom kell az irodai telefont, haza kell szoljak hogy tiltsak le a kartyaimat. Persze nemzetkozi hivasokat nem lehet intezni onnan. Igy a lengyel ad 10 fontot, hogy hasznaljam a fulket. Meglepodom, nicsak, meg ember valahol. Hivas, csorog, csorog vedd mar fel, (otthon 11ora van) vegre folveszi fater, nagyon orul. Meg anyam is.

A munkat vegigcsinalom, bar faj a fejem az idegessegtol, meg hianyt is csinalok estere. Reggel ezt potlom, mert veletlenul 10bol adtam vissza a 20 helyett. Gondoltam elrakom, de nem en zartam a kasszamat, ugyhogy ez kimaradt. Hazafele konnyebb dolgom volt, megerto fulekre talalatam, mert hat ugye a  busz, meg bankkartya, meg munka es Officer Stow, Barkingbol...

A berletet itt oyster-cardnak hivjak. Egy csippes kartya, odaerinted a kaouknal levo erzekelokhoz, be es kimenet, meg a buszokon is es mar mehetsz is. Na most, ez olyan hogy ha elhagyod, hivsz egy telefonszamot, bemondod a kartyaszamot, es amikor ujat veszel visszatoltik neked ra, hat nem joffejseg?? Sajnos nem megy minden ilyen egyszeruen, mar ketszer voltam a rendorsegen, hogy elmondjam a kamerast sztorit, de mindig sokan voltak. Az idiota brit HSBC bank meg az otthoni cimemre kuldte el az uj kartyam.

Ugyhogy ver a sors. Vagy az eg ki tudja. Tul sokat hazudtunk; G nem kapott munkat, en meg elhagyom a cuccaim. Tenyleg G is ma ment haza, es miutan a vonat kirobogott az allomasrol Luton fele, 2-3 percre nagyon maganyosnak ereztem magam.

Szerző: Vic_

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr32132036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redmaster 2007.08.06. 16:08:32

Hát, Viktor b@zdmeg ez kellemetlen. De csúnyán.

Kacca 2007.08.06. 16:11:55

Hú öreg, ez azért elég durva!!
Tényleg tök sajnálom a dolgot!! De azért remélem már jobban vagy. Ha ez vigasztal akkor egyszer én is elhagytam a simléderes sapkámat még általános iskolában a fizikateremben. Hú öcsém hogy beparáztam akkor 11-12 évesen! Aztán visszamentem és megvolt. Benne volt a csapban!! Tényleg, a csapban nézted már? :)
Amúgy tényleg rohadtul együttérzek, remélem azért Hollandiában jobb sorod lesz!! Meg ahogy Kyle mondaná, ma is tanultál valamit...
süti beállítások módosítása