De hova tuntek az angolok?

2007.07.20. 13:45

Rajottem hova tuntek az angolok! De meg mielott ezt megtudnad, nyajas olvasom, elmeselem hogyan talaltam munkat vegul.

Azt mar irtam, hogy ipari mennyisegben kuldtuk a CV-t az allasajanlatokra, persze egyik helyrol sem hivtak vissza. Kozben elkezdtunk hazalni, de a legtobb helyen nem volt semmi. Ezt csinaltuk meg csutortok es penteken is. Reggel 8 korul keltunk, nyakunkba vettuk a varost es hajra. Kineztunk a terkepen 1-1 forgalmas pontot es azt jartuk korul. Olyan 5 ora magassagaban viszont mar csak holmi elohalottkent csoszogtunk Londonisztan utcain. Hogy miert Londonisztan. Sajnos ezt nem en talaltam ki, pedig nagyon passzolo a nev. Barmelyik boltba is tertunk be, mindenhol indiaiak, vagy feketek szolgaltak ki. (szandekosan nem fekat irtam most) De mindenhol! Az elso feher shop assistanttal az 1 fontos boltban talalkoztam, mindjart ketto is volt beloluk! Fogtuk is a fejunket, hogy mindenfele "ciganyok", kaptak munkat, szinte nulla angol tudassal, mi meg mar 2 napja keresgelunk es sehol semmi.

Erdekes dolog ez az egyenlosdi. Ahogy en vettem eszre, minnel inkabb torekszunk ra, annal nyilvanvalobb a szegregacio. Ez aztan lehet hogy csak az en hulyesegem, de nezzuk a tenyeket. Bemegyek az uzletekbe, az eladok joresze nem feher. A kulvaros? Ott se nagyon talalunk europai kinezetut. Ellenben ha bemesz a Bankba, vagy a Citybe, az arany latvanyosan megfordul, es ujra Europaban erzem magam. Nem mondom hogy rossz dolog az egyenlosegre torekves, nagyon is jo, hogy kapnak munkat "masok is" de azert a kulonbseg igy is megmarad. A legtobb ceg persze figyel ra hogy nagyjabol egyenloen legyen elosztva  munkahelyeinek szama.

Aztan valamelyik napon vegre kaptunk egy interjut, a Burger Kingbe. Meddig maradnal, miert pont a Burger Kinghez jonnel, dolgoztal e mar gyorsetteremben. Hat persze! Az eredmeny? Most eppen nincs hely de majd ha lesz, hivlak. (A francert hivtal akkor be) Az interjuztato eppen arab volt. :D Vannak helyek ahol, az alkalmazottak hordhatjak, a fejfedojuket, de lattunk mar turbanos rendort is. :D

Vegul kikotottunk egy recruitment centernel, ami eppen tulajdonosa a Burger Kingnek, a Piece of Cake-nek es meg egy raklap allomasbeli uzletnek, szoval eleg komolyak. Korabban erkeztunk a nyitasnal, mert tudtuk hogy az elso 25-ot engedik be. Na es hanyadik voltam? Hat a 25-ik! Feltem is hogy aznapra kimeritettem az osszes szerencsetartalekomat es majd jol elut egy BALROL jovo auto JOBBOLDALI kormanyyal. (jobboldali kormany, hihi :D) Mert ettol meg mindig sokkolok, jobbra nagyivben kanyarodni, aaaaaa! Miutan bementunk egy alacsony, szemuveges, kisse testesebb alak magyarazni kezdte hogy ez a ceg mennyire joffej. Hasonlitott a Paul Lovere (csoptarsaim tudjak). Es hat persze hogy Paulnak hivtak ot is! :D Gondoltam ez mar sok egybeeses egy napra, itt a veg. Voltunk benn tehat 25en, ebbol 3an feherek. (bocs hogy mindig kiterek erre, nem rasszizmus, csak erzekeltetni szeretnem hogy London mennyire nem az mint ahogy gondoljuk) Es ekkor bekovetkezett amitol mar evek ota feltem. Egy MATEK TESZT! :D

Remego kezzel, szorulo torokkal hajoltam a reg nem latott dolgozat fele, agyam hatso bugyraiban meg felsejlett egy homalyos kep kozepiskolabol, majd a nagy piros egyes vizioja szelt mely szurdokot tudatalattim sotet szantasaiban. (De jo vagyok Istenem! :D)

Egyebkent egyszeru volt, ha egy alma x-be kerul, egy korte y-ba, mennyibe kerul 2 alma es 5 korte? Na ilyenek. A tarsasag fele ki is potyogott. Aztan jott a judgement test. Mit csinalsz ha osszeesik egy ember, valoszinuleg szivrohammal. Egy kerdeshez tobbet is lehetett irni, (tehat tobb pontot is ert) mert nem karikazgatos volt, 10 kerdes  es 10 pontot kellett elerned. Itt megint kipotyogtak paran. Szegeny G is koztuk volt, mert a rovid ido es kozepes angol tudasa nem engedte tovabb. Maradtunk kb 7en. Meg egy kis interju, a szokasos kerdesekkel, de ekkor mar rutinom volt benne mert kozben is voltunk 1-2on. Hat persze hogy 1-2 evig maradok, igen, referencia, tessek itt van, igen jol dolgozom nyomas alatt, es Customers always right! A vege az lett hogy beutaltak (nem nem kellett a vizitdijat fizetnem) a Piece of Cake nevu helyre, kb 1 oranyira a lakhelyemtol (ez itt semmi tavolsag, mar fel sem tunik)  Itt vart ram meg egy interju, mar csak formalitaskent. A fonok francia, a munkatarsaim, Banglades, Kongo es Ghana, tolunk szerencsesebb tortenelmu (Fabry) orszagaibol szarmaznak.

Es vegul a kerdes; Hova tuntek az angolok Londonbol? Azt nem tudom honnan jonnek, de reggelente a City felhokarcoloi kozt tunnek el, delben kirajzanak taplalkozni a kornyekbeli helyekre, hogy ismet visszavonulhassanak rejtekhelyeikre. Aztan 4-5 fele panikszeruen rohannak ki az addigi fedezekukbol es nyomtalanul felszivodnak. Nehany egyed "Pub"-okba huzodik vissza egy darabig, de aztan ok is eltunnek. Egyszer kinyomozom hova is.

Szerző: Vic_

1 komment

Címkék: london

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr26121839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kacca 2007.07.20. 22:41:36

Remélem, hogy azért nem csak én olvasgatom, bár ez engem nem zavar!! Jó kis elfoglaltság így esténként! Olyan mint egy szappanopera, és rákkattansz, mert kiváncsi vagy mi van Vic-kel, G-vel, meg Endrével aki levan!
Egyébként csináld azt, hogy felmész iwiwre, keresel egy London topicot és a londonban élőkkel elmész ide-oda, és amikor már jól összehaverkodtál velük, akkor bátortalanul meg is kérdezheted, hogy hova tűntek a Királynő fehér alattvalói, akik a Masterclassból oly sokszor mosolyogtak már ránk.
Ja és: Igen Paul Love feat Orban Rulez!!!
süti beállítások módosítása