Talaltunk nevet az izenek, marmint A helysegnek; Chill-out szoba. A mozgalmas es faraszto belvaros utan estenkent kicsit visszavonulok ide elmelkedni. Szoval a kornyekrol; ez a resz regebben Essex-hez tartozott, most mar Greater London agglomeraciojat gyarapitja. Es amikor azt mondom hogy Greater London akkor tenyleg egy nagy Londonra gondolok, es gondolj Te is arra kedves olvasom! Elso felfedezoturankon amelyen kb 2,5 orat gyalogoltunk az altaluynk a City fele vezeto uton akkor haladtunk 2 db metromegallot, mint az este kiderult a terkeprol. Szoval miutan megerkeztunk Barkinba, ahol mondtak hogy van net-caffe elkezdodott az oneletrajz (tovabbiakban CV) ipari mennyisegben valo gyartasa es kuldozgetese az allasokra. Olvastam meg regebben valahol szanalmas sztorikat szanalmas emberekrol akik egy raklap CV-t kuldtek el es sehonnan meg csak valaszra sem meltattak, gondoltam mi biztos nem ilyenek vagyunk. Ugy kepzeltem bemegyek az elso helyre, latjak hogy feher vagyok, meg h tobbet tudok angolul a legtobb itteni bevandorlotol, es maris toljak arcomba a rakas munkat. :D Hat nem igy van. Ime az atlagos Angliaba bevandorlo, munkat kereso ember 10 parancsolata;

1. Ahhoz hogy tuleld az elso napodat, jegyezd meg; BAL OLDALON HALAD A FORGALOM; ergo amikor lelepsz az uttestre pont az ellenkezo iranyba kell nezned mint barhol mashol a vilagon, kulonben egy auto alatt vegzed

2. Miutan sikeresen atkeltel az uttesten keresd meg a legolcsobb boltokat a kornyeken, es akkor egy darabig elegzisztalsz a megtakaritott penzedbol (ezek Lidl, Salesbury, 99p bolt)  

3. Mind the gap! Kaja utan vehetsz egy oyster card-ot (berlet) es nekivaghatsz a varosnak, munkat nagy esellyel a Cityben talalsz. A fenti mondatot surun fogod hallani a tube stationokon. Szoval viggyazz a gapre! :)

4. Figyelj! Ha vmelyik bolt munkat kinal valoszinuleg ki lesz rakva a kirakatba hogy "Staff required"

5. Hazalj! Azaz minden boltba bemesz, es megkerdezed hogy van e munka. Ezt ajanlatos a managerrel megbeszelned mert az ott dolgozok nem nagyon tudjak

6. Nem am elkeseredni! Sok helyen ugyis azt mondjak hogy "No vacancies" Ugyhogy csak kitartoan

7. Jo eselyed van egy Recruitment Centernel munkat talalni, keresd azokat is, es ne feledd az interneten levo allasajanlatokat sem

8. Hat persze hogy van tapasztalatod, es meg preferenciaval is szolgalhatsz, igaz csak kulfoldi (azaz megkered egy haverodat hogy ha esetleg felhivjak mondja azt hogy neki dolgoztal)

9. Hazudj! A legtobben hosszu tavra keresnek munkat, igy ha egy alkalmi kalandor vagy es 1-2 honapra tervezed a kinntletedet, akkor termeszetesen 1-2 evig maradsz legalabb.

10. Es vegul Hazudj!

és továbbra is ékezetek nélkul! :D

Szerző: Vic_

2 komment

Címkék: london

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr86121138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kacca 2007.07.19. 18:33:31

hát akkor megint én!! :)
Ha találkozol a Verával, mert ő is kihúzott Lándönbe, akkor üdvözlöm!!
És még mindig semmi infó a holland nőről? :)
Ha nem kapsz melót, akkor gyere haza Gárdonyba fürdeni!! :D
Amúgy nézd a jó oldalát! Odaát biztos nincs 40 C, mert bizony itt akörül van!!
csőőőőőőőő

Vic_ 2007.07.20. 13:24:00

:D En meg megaztam. Mar megint! Dejoffej, akkor majd jol megkeresem a Verat. A holland csaj irt h o is benne lesz abban acsapatban aki szervezi az elso hetet, vagyis az osszeismerkedos where are you fromos orientacios 7 napot (berugas esatobbi).
süti beállítások módosítása