Az utolsó kenet

2007.07.09. 23:11

Szeretem kiélvezni mindenből az utolsót. Például ha egy túró rudit majszolok, tudnom kell, hogy, na ez az utolsó falat. És ha véletlenül ezt elfelejtem tudatosítani magamban akkor, baromi nagy hiányérzetem lesz, és az egész piros-pöttyös nem ért semmit. Mert az utolsó tazt ki kell élvezni!
Mint például az utolsó sört itthon! A hazai ízek utolsó cseppjei... Igaz Stella-át ittam, de ez most nem számít. :D Váltakozó a hangulatom, hol lelkesedem, hol meg nem, az "új világért". Mert milyen rossz érzés az, amikor égsz a vágytól, gyerünk munka, London, nagyvilág, és akkor jönnek a keserű beszámolók; az ismerősömnek is nagyon nehéz volt találni, nagyon drága hely... Kis szilánkok a tűzbe, amik hirtelen eldurranak, a forróság kicsap és egy egészen rövid pillanatra bealszik az éltető meleg. De csak egy kicsire. Ám ez pont elég ahhoz hogy az ember elkezdje forgatni magát; elég lesz e a pénz hogy lesz, mint lesz.
70 fontom marad miután mindent kifizetek, ami egy hétre kell hogy kitartson. Ez nem sok, mostani árfolyamon (egy gyors számológép) 26000 forint. Ha minden kétszer drágább, akkor  is elégnek kell hogy legyen. Na igen ám, de ma tudtam meg, hogy az ingyen fuvarunk a reptérről a városba, az Cancellarával együtt bukott el. (persze aztán a svájci megnyerte a szakaszt) Rögtön mínusz tíz font, ugyanis Gergő talált valami fuvarost, aki elvisz majd és az ár annyi amennyi, persze így is töredéke a taxinak. Egyébként Luton légi-kikötőjébe érkezünk ami Londontól északra 35 kilóméterre fogadja az utasokat, a Wizzair ugyanis csak ide indít járatokat. Jellemző hogy a Heathrow-ra még Malév gépek sem mennek, de amennyire én tudom pár év múlva elkészül az ötös terminálja és akkor rengeteg gépet áthelyeznek ide.
És már azt is tudom hol lesz a szállás. Önmagunkat nem meghazudtolva megint egy munkásnegyedbe csöppenünk, Kelet London, Dagenham nevű kerületébe, vagy körzetébe, valami Becontree metró megállótól nem messze. A Dagenham&Redbridge focicsapata simán megnyerte a Conference National League bajnokságot, úgyhogy mehet a Football League 2-be. Európa egyik legerősebbnek tartott bajnokságához pedig már csak a Football League 1- en és a Football League Championshippen kell átverekedni magukat, hát sok sikert nekik hozzá.
Utánanéztem, a háború után ide pakolták a veteránokat, ezért "home of heroes" néven is becézgetik a környéket. Most többnyire a közeli Ford gyár lakosai laknak itt, úgyhogy a színvonal megint meglesz. Többnyire. :D Kelet London nem az életminőségéről híres, sokkal inkább arról hírhedt. :) De bízom benne, hogy ami az angoloknak lepukkant, az nálunk egy Újpesti lakótelep, vagy egy Palotavárosi panel-dzsungel.
A gép indulásáig még maradt 18 óra 40 percem. Utaztam már repülővel, de akkor se sokat mert, amikor felvittek a magasba akkor is ki kellett ugranom. Úgyhogy furcsa lesz most kiszállni egy repülőből mert olyat még nem csináltam... :D (Gergő thenksz!)

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr26115016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása