Tollpihe a szelcsendben

2007.07.31. 16:06

Ma engedek a kisertesnek es hagyom, hogy belesuppedjek a vilagba. London vilagaba. Nem teszem fel a fulhallgatot es vonulok keresztul a varoson sajat gondolataimba zarva, hanem kinyitom szellemem kapuit es hagyom, hogy keresztulmenjen rajtam minden, ami angol, ami metropolisz. Mint a bogarak mikor meglatjak az uv-fenyt ugy repulok be a Citybe, agyamat kikapcsolom es csak a labaim utan megyek. Meg a 2 fontot sem sajnalom, hogy fekmenjek a Monument tetejere es ratekintsek az alattam lukteto varosra. Utemes dobbanasa atjarja testem minden egyes reszet, eggyevalok Vele. Labam most a Temze partjara visz. A zavaros vizben egy uveg uszik. Ugyanugy sodrodom ma az arral. Az egen menetrendszerint gyulekeznek a felhok es lassan mar esik is. Lassitott felvetel; ahogy a tobbezer kilometert utazott, parabol lett vizcsepp az aszfalton darabokra robban, majd a darabok is millio reszre esnek szet. A hatalmas epuletek ezt mind eszre sem veszik, ugyanolyan egykedvuen es buszken allnak a helyukon, mintha felvallrol odavetnek a fellegeknek; Csak ennyit tudsz? Valami lathatatlan sziren a Hyde Parkba csalogat es en nem allok ellent. Letelepszem a hatalmas zold terulet egy kis reszere es a nyarfak susogasat hallgatom. Gyermekkorombol remlik a kep; Tikkaszto hosegben egy ugyanilyen fa alatt  fekszem, nezem a kek eget, elvezem a hust amit a fa ad, es hallgatom a zenejet. Ahogy a kacer szel minden egyes levelebe belekap, jatszadozik veluk, cirogatja oket, aztan hirtelen tovabbal, hogy massal jarassa a bolondot. De ez itt Anglia, itt vadul belejuktep. Nincs is sokaig maradasom, mar megint uton vagyok hogy elmeruljek a varos orvenyeben. Az Oxford streeti turista- es bolttengerrol szoszerint lepattanok, kis titokutcakon osonok vegig, mint egykoron tehette azt Hasfelmetszo Jack. Vikoria korabeli hazak sora, apro fogadok kisernek utamon. Igy jutottam el a Tudor's Rose nevu pubba. De ez mar egy masik tortenet es hangulat...

Szerző: Vic_

4 komment

Címkék: london lájt

A bejegyzés trackback címe:

https://vicinholland.blog.hu/api/trackback/id/tr50129218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maris · http://mariannabundamarianna.spaces.live.com 2007.07.31. 17:41:04

Hello vilagjaro!!!
REmelem jol erzed magad odakint:) mondjuk így olvasva kis blogodat minden ok:D:D
en meg augba itthon tengek lengek na jo melozok is.es majd szeptemberben megyek kifele... megőrölök itt.... áááá
na pusssza:)

Redmaster 2007.07.31. 23:19:20

Tyú tán fizut kaptál hogy így szórod a pénzed :D. Úgylátom nagyon elvont hangulatodba voltálde amúgy nagyon művész lett ezen írásod. Tisztára olyan mintha értenél hozzá (na jó annyira azér nem :D ).
De amúgy jó csak nem tudok hozzászólni.

Vic_ 2007.08.01. 20:11:14

Marisnak; Ejnye, a blogodon minden happy, most meg sirdogalsz? :) Kulonben is ott a csavod, elvezd! :D

Gergonek; Nem kaptam fizut csak elegem volt mar az allando sporolasbol!! De penteken... JOOO lesz!

BB 2007.08.02. 02:10:58

Uhhh ez nagyon allatra sikeredett, teccik nagyon!!! :)
süti beállítások módosítása